თევზი, ფუგა - ყველაზე შხამიანი უხერხემლოა სამყაროში. მისი ხორცი დელიკატესად ითვლება იაპონიასა და კორეაში. თუ მისი მომზადების დროს რაიმე შეცდომას დაუშვებთ, იგი სასიკვდილოდ მომწამვლელი ხდება. ძალიან გამოცდილ მზარეულებსაც კი, 3-წლიანი პრაქტიკა ჭირდებათ იმისთვის, რომ ფუგუს მომზადების საიდუმლოებებს ჩასწვდნენ. ეს თევზი შეიცავს საშიში ნეიროტოქსინებს - ტეტროდოკსინს. კერძის არასწორი მომზადების შედეგად ეს ნივთიერება რჩება თევზში, იწვევს კუნთების დამბლას და გაგუდვას.
ვებ-გვერდზე გამოქვეყნებული მასალის გამოყენების ყველა უფლება ეკუთვნის საიტი "www.bazieri.ge"-ს ადმინისტრაციას. ამ მასალის (თუ მასალას სხვა რამ არ აქვს მითითებული) ნაწილობრივი ან სრული გამოყენება საიტი "ბაზიერი"-ს ადმინისტრაციასთან წერილობითი შეთანხმების გარეშე ან წყაროს: www.bazieri.ge-ს მითითების გარეშე დაუშვებელია !!!