ამერიკელმა მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ თუკი მოზარდი გოგონების რაციონში ხშირად შედის პოპკორნი, იგი მკერდის ზრდის პროცესს აფერხებს. ამის მიზეზი კი მასში შემავალი სოკოვანი ნაერთები - ე.წ. მიკროესტროგენებია.
სააგენტო "როიტერის" ცნობით, ნიუ-ჯერსის ონკოლოგიური ცენტრის სპეციალისტებმა დაადგინეს, რომ ეს ხრაშუნა სასუსნავი არა მარტო მკერდის ზრდას აფერხებს, არამედ შემდგომში, მკერდის კიბოს დაავადების რისკსაც ზრდის.
ასეთივე საფრთხის მოტანა შეუძლია ძროხის ხორცის კონსერვს, რომელსაც ხშირად უმატებენ ქიმიურ დანამატ ზერანოლს, რომელიც ასევე შეიცავს მიკროესტროგენებს.